Verslag D-jeugd 2: De Lacom toptalenten geven nooit op!

Dat er deze eerste helft van het buitenseizoen geen makkelijke wedstrijden bestaan wisten we al. ZAP stond afgelopen zaterdag op het menu. Kijkend naar de stand in de competitie was het eerder andersom; Lacom stond op het menu van ZAP. ZAP, nog ongeslagen koploper en met een gigantisch doelsaldo, zou vandaag herfstkampioen kunnen worden. Voor de Lacom toppers sprak in hun voordeel dat ze bekend zijn met het verpesten van kampioenswedstrijden en de onderlinge wedstrijden tegen ZAP de afgelopen seizoenen waren in het voordeel van Lacom geweest. Weliswaar tegen een ander team maar toch.

De Lacom toppers hadden er zin in. Een verlies werd vooraf ingecalculeerd, zo realistisch waren we wel. Maar we zouden, met z’n allen, het ZAP zo moeilijk mogelijk maken. Niet als makke lammetjes, geen kanonnenvlees, niets van dat alles. ZAP had alles nog met minimaal 8 doelpunten verschil gewonnen, maar meer met dubbele cijfers verschil. De opdracht was dus taakstellend genoeg.

In de warming up kwam langzaamaan de focus op de wedstrijd. Geconcentreerd, in een mooie atmosfeer in het najaarszonnetje op het sportpark, werd de bubbel weer opgeblazen. Alleen de wedstrijd telde nog. Het geloof kwam in het team, al voor het eerste fluitsignaal.

De toptalenten mochten beginnen met de midden-uit en gaven gelijk hun visitekaartje af. Rondspelen en bij de eerste kleine opening in de verdediging afdrukken. Bam!, de 0-1 stond op het scorebord. ZAP was nog bezig de slaap uit hun ogen te wrijven maar was door de pegel van Duuk gelijk hard handig wakker geschud. Dit kon niet de bedoeling zijn dacht ZAP. De toon was gezet, de vechtjas hadden de toptalenten collectief aangetrokken en zouden deze de rest van de wedstrijd niet meer uit doen. Vanaf de start, was het echt een wedstrijd. Zowel ZAP als Lacom had moeite met elkaars verdediging. Hier was de afgelopen weken ook met de trainingen flink op gehamerd en dat kwam er nu uit. Kadootjes weg geven doen we maar met Sinterklaas, niet op het veld.

Bij ZAP was er voornamelijk 1 speelster die het regelde, zonder de rest te kort te doen trouwens. Haar 2 meter en 69 centimeter aan lengte wist ze heel effectief in te zetten. Bij Lacom kwam het gevaar van alle kanten. Ryan, op vrijdag pas toegevoegd aan de selectie, knalde er vanaf de rechterhoek de 2-2 binnen. Wat een gigantische goede invalbeurt was dit zeg. Niet alleen de doelpunten maar het hele optreden vandaag. Het werd 3-2 voor ZAP. Lacom kwam weer langszij. Met een leep half lob-balletje van Nikki was de keeper kansloos. Aan de andere kant van het veld deed ZAP verwoede pogingen om door de Lacom muur te komen. Duuk z’n gebit werd getest en shock-proof bevonden. En kwamen ze er wel door was daar altijd Lynn nog. Lange tijd niet op doel geweest, maar helemaal back on track! Wat een leeuw, met de bal als prooi. Met een prima samenwerkende verdediging zorgde Lynn er super voor dat ZAP niet uit kon lopen.

Met het fluitsignaal voor de rust stond het 6-3 voor ZAP. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Je merkte aan alles dat ZAP, ondanks de voorsprong, moeite had met deze wedstrijd. En de Lacom toptalenten? Die gingen lekker! Ben speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe in het tenue van Lacom. Multi inzetbaar, wordt hij gebruikt voor elke positie. En Ben doet dat met grote klasse. Het lijkt hem niet uit te maken, maar zijn directe tegenstanders wel. Die zien hem liever gaan dan komen. Iedereen speelde trouwens een top-wedstrijd! Roos, voor de wedstrijd was er nog wat onzekerheid over de enkels, liet zien wat ze werkelijk in huis had op de linkerhoek. We willen haar vaker getergd zien, dan komt het beste in haar boven. Mooie wisseltjes met Duuk, leverde diverse doelpunten op. Alleen speelde ze zo op scherp dat de cirkel meermalen in de weg stond. Roos, en het team, werd uiteindelijk wel beloond met een klasbak doelpunt. Op de andere hoek stond Loeki, op echt het allerlaatste moment kon ze gelukkig mee. Kevin was geblesseerd afgehaakt helaas. Maar Loeki, wat een enthousiasme en spelplezier spat daar vanaf! Tel daarbij haar kwaliteiten op en je hebt nog een super-invaller mee.

Ondertussen ging de wedstrijd verder. ZAP scoorde de eerste goal na rust en zo werd het 7-3. Lacom hield stand en bleef aanklampen. Tot het einde aan toe bleef het een wedstrijd dit keer. Niks geen schiettent of weggeven. Duuk, Sasja en Nikki weergaloos als middenblok. In de verdediging uitermate effectief, Sasja er vol op en vaak ballen onderscheppend. Duuk, alias de Tank, onwrikbaar in de verdediging en aanvallend blijven gaan. En Nikki als last line of defense op de cirkel bijna onpasseerbaar. Ook Julia had een top-wedstrijd. Maar wel een hele zware vandaag op de cirkel met 2 meter 69 in je nek hijgend. Dit seizoen laat ze echt een positieve omslag zien. Werken, sleuren, en spelen voor het team. En uiteraard als de kans zich voordoet daar voor te gaan. Ook super vandaag!

Het scorebord eindigde op 11-7 in het voordeel van ZAP. Maar het waren de Lacom toptalenten die als morele winnaars van het veld stapten vandaag. Het regende dan ook complimenten van de tegenstander na afloop. Gevochten als leeuwen hebben ze laten zien wat ze werkelijk waard zijn. En dat is heel erg veel! Wat weer een topwedstrijd!