Toptalenten E-jeugd 1 scoren allemaal!

De afgelopen twee wedstrijden waren niet makkelijk geweest voor de toptalenten. Dit waren heerlijke wedstrijden geweest met volop strijd, beleving en zeer goed handbal maar helaas geen beloning in de vorm van een overwinning. De toppers moesten dan ook tegen de twee duidelijke nummers 1 en 2 van de competitie. Ze hadden meer dan prima partij gegeven, tegen Tornado scheelde het slechts twee seconden tussen een klasse gelijkspel of een verliespartij. Al met al dus zeer goed gespeeld. Ondanks twee verliespartijen was er juist geen gevoel van onkunde maar juist een groeiend gevoel van dat we met z’n allen een zeer sterk team zijn. En dat laatste zou vandaag blijken.

Tegenstander vandaag was ZAP. De vorige keer met moeite verslagen en tot de laatste seconde superspannend. Het zou vandaag door een sterk collectief optreden van de toptalenten niet zo ver komen.

De griep epidemie had de hele week Marlou in haar greep, maar gelukkig was ze op tijd hersteld. Nog niet 100% energie maar door te willen kom je verder. Helaas was Julia op het laatste moment gegrepen door de griep en lag thuis ziek. Demi was gevraagd om in te vallen en deed dat meer dan prima.

ZAP mocht beginnen en kwam gelijk de bekende, haast ondoordringbare, muur van Lacom tegen. Met Lynn op doel vandaag zat er ook weer een stevig slot op de deur de eerste helft. Hierdoor kon Roos ook sterk uit de startblokken komen in het veld. Op de rechterhoek sterk het veld breed houdend, stond ze vaak vrij. Dat had ZAP ook door, alleen net iets te laat. De 0-1 kwam op rekening van Roos met een prachtig stuitschot in de verre hoek.

De 1-1 volgde maar vanaf het begin was Lacom de baas op het veld. Lacom dicteerde het tempo en ZAP volgde. Het was goed te zien waar de toptalenten de afgelopen weken op getraind hadden en dat was het instarten vanuit de hoeken. Meer dan eens kwam er vanuit de opbouw een prachtige steekbal richting de cirkel naar de inkomende hoek. Zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant werd dit prachtige staaltje gedemonstreerd. Nikki rechts en Marlou vanaf links beloonden zichzelf en het team met schitterende scores.

ZAP had moeite om het bij te houden en werd wat fysieker in de verdediging. Nu hebben de toptalenten vaker met dit bijltje gehakt en lieten de bal sneller rond gaan alvorens het doel te torpederen.

Duuk zette voor rust nog even het vizier op scherp en plofte er nog snel drie in. Tussendoor kwam duveltje uit een doosje-Demi nog even langs om schitterend langs de lange verdedigers te glippen en zo tegengesteld te scoren. Met rust was de stand 5-8 in het voordeel van de toptalenten. Geen riante voorsprong maar er was duidelijk overwicht. Daar kwam bij dat onze 8 doelpunten door 6 verschillende spelers waren  gemaakt en bij ZAP door 1. Dat was natuurlijk makkelijker te verdedigen door Lacom.

De prima fluitende scheidsrechter had wel de waarschuwing gegeven dat we meer offensief moesten verdedigen de tweede helft. Dat maakte de toppers niet veel uit. En toen werd opgemerkt dat ZAP dat eigenlijk ook niet deed was het eigenlijk wel goed. Toch werd het tweede helft wat rommeliger. Gelukkig ging Lacom na rust gelijk zeer sterk van start en werd er gelijk afstand genomen op het scorebord met 5-11. Sasja speelde een zeer puike wedstrijd en verdeelde weer als vanouds het spel en scoorde vanaf de opbouw prachtig 2x.

Zoals gezegd werd het spelbeeld wat rommeliger. ZAP zette onze hoeken wat meer vast en hield vast aan een vervelende stoor tussen onze opbouw. Dit leidde nu wat vaker tot onnodig balverlies. Gelukkig bewijst onze snelheid en ons collectief hier nu zijn waarde. Voordat ZAP ook maar dacht op schieten op doel hadden de Lacom toppers meer dan eens de weg alweer geblokkeerd. En anders stond Roos prima haar mannetje op doel.

De 7-13 kwam op het bord en dat was een bijzondere. Vanaf de rechteropbouw ging Lynn rechtdoor en rondde schitterend af. Met dit doelpunt had iedereen in het team gescoord! Dit komt niet vaak voor en laat zo zien dat iedereen gewoon top is en iedereen elkaar de score ook gunt.

Vervolgens was het kwestie van vakkundig uitspelen en dat deden de toptalenten dan ook. ZAP had nog wel een verdwaalde score maar kwam er niet meer aan te pas. Met een doelmatige 10-13 was het een terechte overwinning. Als iedereen weer topfit is, kunnen er nog mooie(re)  dingen gebeuren dit seizoen.