Toptalenten beginnen weer van vooraf aan

De eerste helft van het zaal-seizoen was succesvol verlopen voor de toptalenten. Met mooi samenspel, snelle aanvallen en goed verdedigen verliepen de meeste partijen soepel en volgde winst op winst. Dat is niet het doel waarom de Lacom-toppers spelen, maar het is wel het gevolg van de prachtige manier waarop er gespeeld wordt.
Deze zaterdag stond de start van de tweede helft van het zaal-seizoen op het programma. De afgelopen weken was er niet getraind, maar genoten van een verdiende rustperiode. Ieder toptalent vulde dit voor z’n eigen in. Even het hoofd leegmaken, genieten van de Kerst en Oud en Nieuw. Sommigen gingen heerlijk op hoogtestage in de Alpen. In overleg met de coach was afgesproken om hier optimaal van te genieten. Dat Roos en Sasja de eerste wedstrijd gemist zouden missen, was dus ingepland. Demi was opgeroepen om het verlies aan kwaliteit en creativiteit te compenseren.
Tegenstander vandaag was Koedijk. Afgaande op de stand van beide ploegen zou dit een makkelijke partij moeten zijn voor de toptalenten. Prima dus om weer lekker in het ritme te komen.
De sporthal liep al vroeg vol. Veel supporters hadden tenslotte 3 weekenden niet kunnen genieten van de kunsten van de toptalenten. Maar ook het uit-vak van Koedijk liep aardig vol. Na een goede warming up gingen de Lacom toppers van start. Al snel werd duidelijk dat Lacom de bovenliggende partij was. Misschien wat jammer voor de wedstrijd maar zoals net gezegd, wel lekker om in het ritme te komen. Nikki zorgde weer voor de openingstreffer, net als vaker eerder dit seizoen. Als vanouds werd het balletje snel rond gespeeld wat zorgde voor vele openingen in de verdediging van Koedijk. Afwisselend werd daar gretig gebruik van gemaakt door Julia en Duuk. Door het veld breed te houden en iedereen goed in positie bleef, werd de ruimte aan elkaar gegund.
Defensief werd er ook niets weg gegeven. Het nieuwe systeem, nog maar 1x getraind, begint al vorm te krijgen. Heerlijk om te zien dat Koedijk niet of nauwelijks op de cirkel verscheen. De daarop volgende omschakeling door Lacom is steeds razendsnel en nauwelijks bij te houden. Dit gaf vooral ruimte op de hoeken deze keer aan Tessa, Demi en Elvie. De eerste helft werd er nog niet optimaal van geprofiteerd maar dat zou spoedig veranderen in de tweede helft. Demi scoorde nog lekker de 6-1 op de cirkelpositie.

Met nog minder dan een halve minuut op het bord werd vanaf eigen helft de aanval ingezet. Schitterend ging het balletje rond, ondertussen de klok in gaten houdend. Nog 5 seconden op de klok, Julia en Tessa trokken het gat voor Duuk die heerlijk droog afrondde vlak voor de zoemer. Publiek op de banken voor dit prachtig staaltje van tijdspel.
In de rust wisselde Lynn en Demi van keeperspositie. Dit gaf wat meer mogelijkheden voor de opbouw en kon Duuk vanaf de hoek in stelling gebracht worden. Door het ruime verschil in score wilde de toptalenten iedereen laten scoren. Veelvuldig ging het balletje net zo lang rond tot Tessa of Elvie vrij gespeeld was. Beiden speelden een topwedstrijd op de hoek. Elvie die langzamerhand ook prima op deze positie uit de voeten kan. Tessa wordt een zekerheidje op de rechterhoek, uitstekend verdedigingswerk. En de vele meters loopwerk werden weer beloond met een prachtig doelpunt.
Lynn doet het prima op de opbouw, strooiend met slimme passes, maar ze vergeet soms zichzelf door te weinig zelf af te ronden als het kan. Maar met zo veel talent en inzicht is dat slechts een kwestie van tijd.
Tussendoor liep de score verder rustig op via Nikki, Duuk en Julia. Julia liet een paar keer een snelle uitbraak zien om je vingers bij af te likken.
De laatste goal was voor Koedijk, waarbij de eindstand op 21-3 kwam.
Weer lekker gebald, wordt vervolgd. Toppie weer!