Publiek de winnaar bij spektakel-derby

Zondag 22 april was de wedstrijd van E-jeugd 1 zo’n wedstrijd waarvan je denkt dat het een top-wedstrijd kan gaan worden. Alle ingrediënten waren aanwezig: veel publiek langs de lijn, lekker weer, en een goede, gelijkwaardige tegenstander die VZV heet. De coach was de hele week bezig geweest. Niet zozeer om de gretige toptalenten wedstrijdfit te krijgen, meer om de selectie rond te krijgen. Achter de schermen was dit een heel gedoe geweest waarmee we de toppers verder niet lastig vielen. Focus op de wedstrijd. Sasja en Roos waren er helaas niet bij. Demi en aanstormend talent Ryan waren hiervoor de invallers.

De wedstrijd ging van start en de Lacom toptalenten deden dat voortvarend. Vakkundig werd er, net als de vorige wedstrijd, strak verdedigd en snel gescoord. Snelle uitvallen en een aantal schitterende breaks waarbij Marlou perfect werd aangespeeld en rondde vervolgens prachtig af. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd tot 6-1. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het. Maar vlak VZV niet uit, het zijn net Duitsers wat dat betreft. De zo ruime voorsprong werd langzaamaan tenietgedaan door het ook sterk spelende VZV. Ze kwamen terug tot 7-5. Lacom moest uit een ander vaatje tappen. Duuk werd namelijk vanaf nu door VZV omarmd, geknuffeld, en stevig omhelst. Veel fans in het veld zeg maar. Op die manier werd scoren natuurlijk lastig. Nu was het zaak voor hem in dienst van het team te gaan spelen. De voorsprong door Lacom werd weer langzaam terug gebracht tot een marge van 6. Vlak voor rust wist VZV toch nog twee doelpunten te scoren en zo begon de tweede helft met een stand van 13-9 in het voordeel van de toptalenten.

Na rust startte er een helft vol strijd en spektakel en vooral spanning. VZV boog binnen vijf minuten de achterstand om in een voorsprong. Met mooi spel en vooral met een andere keeper op doel die ervoor zorgde dat de doelpuntenregen van Lacom stokte. Het lukte de toppers niet meer om te scoren. Met hangen en trekken werd er door VZV verdedigd. Het lukte maar niet om de bal achter de uitstekende keeper te krijgen.

Bij ons stonden Lynn en Demi gelukkig ook prima te keepen en bij een stand van 15-13 voor VZV werd het gelukkig weer een twee-richtingsverkeer. Julia wrikte zich een weg door verdediging en bracht met twee doelpunten de stand weer gelijk, 15-15. Het tij leek te keren, en met de vijfde goal van Nikki, die tijdelijk het stokje had overgenomen van Duuk kwam er weer een voorsprong op het bord van Lacom.

Nog vijf minuten te spelen. Het werden vijf spektakel-minuten van jewelste. Beide ploegen weigerden te capituleren. Publiek was van alle kanten toegestroomd en stond drie dik langs de kant om niets te hoeven missen. In een kolkende ambiance was het een recept voor een superspannend eindschot. VZV maakte 16-16, 16-17 en kwam dus weer op voorsprong. Lacom wilde dit te snel weer rechtzetten en verloor in de eerstvolgende aanval op een knullige manier de bal. VZV maakte dankbaar gebruik en met 18-16 op het bord en nog minder dan twee minuten leek VZV toch er met de winst vandoor te gaan. Maar met handbal kan alles weten we. Lacom maakte met een laatste tandje erbij 18-17. Marlou wist zich los te peuteren van haar persoonlijke lijfwachten op de cirkel. Een gelijkspel zou het maximale worden voor Lacom en zou ook een verdiende stand voor de prachtige wedstrijd zijn. Beide ploegen waren tot het gaatje gegaan en daar voorbij. Ryan had in zijn eerste wedstrijd voor de toptalenten zijn visitekaartje afgegeven, top gespeeld.

Na de 18-17 werd de volgende aanval geneutraliseerd en zette de toptalenten aan. Helaas zonder succes. De aanval werd met een slimme overtreding in de kiem gesmoord. VZV wist in de slotseconden nog een laatste keer af te ronden en zette daarmee de eindstand op 19-17.

Wat een topwedstrijd was dit weer zeg! Alles erop en eraan!! Helaas zonder punten na een comfortabele voorsprong. Maar de beleving van een weer super spannende strijd blijft!

De coach moest echt even bijkomen in zijn hoofd van deze wedstrijd. Wat een heerlijke pot handbal was dit geweest!