Moeizame wedstrijd E-jeugd 1

Sinds de krokusvakantie is het wat kwakkelen bij de Lacom toptalenten van E-jeugd 1. De laatste twee wedstrijden voor de vakantie werden glorieus gewonnen en iedereen was in een weergaloze vorm. Onverslaanbaar zullen we maar zeggen.

Maar na de vakantie is het, ja ik weet niet, het gaat wat moeizamer en stroever allemaal. En dat kan gebeuren natuurlijk. Zelfs de allerbeste teams hebben weleens een wat mindere periode zo blijkt. De ommekeer ligt vaak in kleine dingen. En bovendien doen we het gewoon nog steeds top in de hoogste klasse van de E-jeugd. Laten we onszelf niet de put in praten nu.

Vorige week werd er nog gewonnen. Op karakter van KSV. Tegen een fysiek zware tegenstander, werd er niet overtuigend gespeeld maar wel gewonnen. Het eigen spel verliep niet wervelend, eerder stroperig. Maar goed, met 2 invallers die het prima deden en 1 zieke was dit geen slecht resultaat.

Vandaag bijna hetzelfde verhaal. Lynn deed helaas niet mee, Roos gelukkig hersteld gaf weer acte de presente. Nikki was nog kwakkelend en eigenlijk niet fit, maar we hadden gelukkig wel de beschikking over 2 toppers van de E3: bijna vaste waarde Loeki en Famke.

Om half drie ging het fluitsignaal in een bomvolle sporthal voor de wedstrijd tegen Niedorp. Hier hadden we nog niet eerder tegen gespeeld. Aan de uitslagen te zien een gelijkwaardige tegenstander. En zo bleek ook. De eerste twee doelpunten werden gemaakt door Niedorp. Geen paniek bij de toptalenten, maar ook weinig overtuiging. Famke opende de score voor Lacom met een prachtige pegel vanaf de hoek. Zo zien we het graag! Daarna was Loeki aan de beurt die het goede voorbeeld gaf. Vanaf dezelfde rechterhoek werd er genadeloos gescoord. Vlak daarna trok Duuk de score gelijk, 3-3.
Vervolgens kostte het de toppers moeite om door te zetten en kwam weer op achterstand. Het was niet dat Niedorp een topteam is, het lukte bij de toptalenten slecht mooie combinaties te spelen. En waar eerst zelf werd doorgezet naar de cirkel stokte het bij menigeen. Nikki zette nog wel door maar miste de kracht om vervolgens hard af te ronden.
Voor rust hield Roos Lacom nog in de wedstrijd met een paar weergaloze reddingen. Julia trok nog diverse gaten waar Duuk indook en de stand op 6-8 zette met de rust. Het ging allemaal niet vanzelf. In deze klasse krijg je niets cadeau zo blijkt maar weer. Tegen elke tegenstander moet je 100%, met z’n allen, geven, anders lukt het niet.

Na rust liep Niedorp uit naar 7-11 en leek het gedaan. Maar de toptalenten zetten collectief nog een keer hun schouders eronder en doelpunt voor doelpunt werd er terug gevochten. Sasja had het niet makkelijk vandaag maar gaf zoals gewoonlijk alles. Handen en voeten in de verdediging en in de aanval had de tegenstander hetzelfde nodig om Sasja te kunnen afstoppen. En niet alleen bij Sasja, het werd wat fysieker allemaal bij de tegenstander. En omdat de voorsprong voor Lacom maar niet kwam werden de pijntjes ook eerder gevoeld. Marlou sleurde op de cirkel maar wist ook niet het verschil te maken. Het zat ook niet mee, waar eerder slimme combinaties wel lukten, lukte het vandaag net niet. Te vaak zat Niedorp er tussen en kon op de break eruit.
De toptalenten kwamen terug tot 10-11 en even leek er een ommekeer te komen. Helaas lukte dat niet. Met een paar prachtige doorbraken liep Niedorp weer uit en dat bleef zo, eindstand 11-14.

De toptalenten waren dit keer niet bij machte om het verschil te maken. Gelukkig is de wil er zeker wel. De coach heeft dan ook alle vertrouwen dat de vorm en het spelplezier binnenkort weer keihard terug komt. Kom op toppers, plezier voorop dan komt de rest vanzelf!