Lacom toptalenten groeien naar topvorm!

Vorige week hadden de toptalenten de eerste helft van de binnen-competitie achter zich gelaten met een prima overwinning op Kleine Sluis. Nagelbijtend spannend tot de laatste seconde, het lijkt erop dat de Lacom-toppers een patent op krijgen. De eerste 9 wedstrijden zaten erop, en de balans opmakend is dat we keurig mee doen. 5 overwinningen, 2 duidelijke verliespartijen (Tornado, DSS), 1 onnodige verliespartij (Hollandia T) en 1 offday (VZV) is het gewoon een prima resultaat.

Met een ijzersterke selectie gaan we de tweede helft van het zaalseizoen dan ook starten. Iedereen kan prima uit de voeten op meerdere posities, een luxe positie voor de coaches.

Vandaag stond J.H.C. op het menu. Geen gemakkelijk gerecht, de vorige keer werd het verschil in de laatste minuten pas gemaakt. Het zou deze keer niet anders worden.

JHC ging van start en het begin was rustig. De toptalenten hebben een zeer hechte muur van verdediging waar de meeste tegenstanders zich op stuk bijten. Toch wist JHC de eerste twee doelpunten te scoren. Van enige paniek bij de toptalenten was geen sprake. Ze kennen hun eigen krachten en zaak was nu controle te krijgen over de wedstrijd. Nikki trok met twee heerlijke doelpunten de zaak recht. En kon het spel beginnen. Langzaamaan nam Lacom de touwtjes in handen en kon JHC niet meer dan aanklampen. De Lacom trein kwam op gang en met maar liefst 5 doelpunten achter elkaar bouwden de toptalenten een riante voorsprong op. Marlou scoorde slim vanuit de hoek. Duuk vanaf de opbouw met twee onhoudbare torpedo’s. Sasja vanaf de andere opbouw kei, en keihard in de rechterbenedenhoek. En Nikki nog een keer, maar de actie van Lynn vooraf was misschien nog wel mooier en kenmerkt de groei van het hele team. Steeds meer weten de Lacom toppers elkaar met zgn. slimme balletjes elkaar vrij te spelen. Nu dus ook Lynn, die de loopactie van Nikki doorzag en met een heerlijke no-look pass Nikki vrij voor de keeper zette.

Dit zal de komende tijd alleen maar meer worden, doordat we nu meer en meer op elkaars ‘vaste’ posities spelen en hierop veel wisselen.

Maar goed, de stand was ondertussen 7-3 in het voordeel van Lacom en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch werd het weer spannend. JHC kon de messcherpe aanvallen van Lacom slechts tegenhouden met extra duw en trekwerk. Het resulteerde tot tweemaal toe in een shoot-out. Normaal gesproken een eitje na afloop van de wedstrijd, maar tijdens de wedstrijd is het andere koek. Met nul keer raak uit de laatste 5 shoot-outs wordt het toch wel een dingetje, zo lijkt het. Nu dus ook, iets om mee aan de slag te gaan. Na deze gemiste kansen op een grotere voorsprong wist JHC vanuit het niets terug te komen tot 7-6. Waar dat nu vandaan kwam? Roos, rete-fanatiek en uitstekend op doel de eerste helft, wist het wel; twee zekere ‘cirkel’ doelpunten.

Het was dus zeker nog niet gespeeld. Na rust knalde Duuk gelijk de 8-6 binnen. Vervolgens kwam JHC terug met wel een heel wonderlijk doelpunt. Ruim een meter in de cirkel werd er gescoord en niet gezien door de, verder prima fluitende, scheidsrechter. Een gerechtelijke dwaling, die de strijd volledig terug bracht op het veld.

Het spel werd van beide kanten wat gemener. Julia ontpopt zich de laatste wedstrijden tot een ware tijger in de verdediging. Nu ook, klein van stuk maar niet meer loslaten eenmaal vastgebeten, top om te zien.

Het werd 8-9 in het voordeel van JHC. Het zou toch niet gebeuren dat…… Nee, natuurlijk niet. Reserves werden aangesproken door de toptalenten en zoals vaker zou de beslissing in de laatste minuten vallen. Sasja bleef ijzersterk in de verdediging en superscherp wist ze de bal driemaal te onderscheppen en op jacht te gaan naar het doel. JHC kwam handen en voeten te kort en na een eerste heerlijke doelpunt, werd de tweede maal aan de noodrem getrokken.  Dit kenmerkt ook de groei van het hele team. Bijna iedereen gaat meer en meer door richting het doel, slechts te stoppen door bruut geweld van de tegenstander. Wat weer resulteert in de ‘gevreesde’ shoot-out.

Het werd 10-9, 10-10, 11-10, 11-11. JHC bleef slechts bij door 1 talent, die moeilijk af te stoppen was door Lacom. Vermoeidheid ging toch parten spelen. Maar ik had het nog niet over de derde onderschepping van Sasja gehad…..

De derde onderschepping was de winnende! Weer alleen op het doel af, niet meer te achterhalen deze keer, rondde Sasja af met een meedogenloos schot in de rechterbenedenhoek, 12-11!

Met nog 1 ½ minuut op de klok was het zaak deze voorsprong om te zetten in overwinning. JHC zette aan en met behulp van de scheidsrechter werd deze aanval geneutraliseerd. Wat er toen gebeurde kenmerkt ook de groei van het team. Waar voorheen de voorsprong verspeelt werd door ‘blind’ te blijven aanvallen, de bal te verspelen en in de laatste seconde toch nog een goal tegen te krijgen. Zo nu niet, balbezit houden, geconcentreerd blijven overspelen en zelfs bij zekere doelkansen niet op doel gooien. Het was groots om te zien hoe deze Lacom-toppers dat deden.

Na het eindsignaal stond er nog steeds 12-11 op het bord, vreugde op het veld en van de volgepakte tribunes kwam een staande ovatie voor deze zwaarbevochten, maar verdiende, overwinning.

Wederom grote klasse van deze toppers!