Lacom E2 | Spektakelstuk in de Lacom-arena!

Het was zaterdag weer genieten op het sportpark bij Lacom. De eerste thuiswedstrijd buiten van de E2 toptalenten stond op het programma. Vorige week was de eerste wedstrijd buiten geweest tegen Petten uit. Dat was een eenvoudige overwinning geweest en eigenlijk geen goede graadmeter. Petten wist geen compleet team op de been te brengen en dat is tegen de toptalenten natuurlijk niet zo handig.
Dit weekend kwam ZAP op bezoek en we waren benieuwd. Om kort te zijn; het werd eindelijk weer eens een echte heerlijke wedstrijd.
Onder een heerlijk voorjaarszonnetje waren de Lacom toppers op tijd aanwezig voor weer een strakke warming up. ZAP arriveerde laat op het afgeladen, overvolle park. De meiden van ZAP waren duidelijk een maatje langer, allemaal tweedejaars en enkele met dispensatie. Dit maakte de uitdaging alleen maar groter voor de Lacom toppers.
De toss werd gewonnen en slim werd er gekozen voor eerst tegen de zon in spelen ipv de bal. ZAP mocht dus beginnen en leek in eerste instantie niet onder de indruk. Nu hoefde dat ook niet natuurlijk, dat zou wel komen. ZAP begon met zeer offensief te verdedigen vanaf de middellijn. Hier wisten de Lacom toppers wel raad mee. Met snelheid en souplesse sneed Lacom hier doorheen en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Duuk scoorde erg makkelijk vanuit de tweede lijn met zijn strakke torpedo-schoten. Al snel werd het 5-1 voor de Lacom toptalenten en leek het wederom een walkover te worden. ZAP moest uit een ander vaatje gaan tappen om de Lacom trein te stoppen.
De verdediging werd compacter opgezet en langzaamaan veranderde het karakter van de wedstrijd. Het werd eindelijk een echte wedstrijd waar de toptalenten weer eens tot het gaatje moesten gaan. ZAP kwam langzaam terug in de wedstrijd en met het rustsignaal was het 7-5, nog wel in het voordeel van Lacom.
De tweede helft werd er 1 van vooral veel spanning. Verdedigend stond Lacom als een huis, een rotsblok. Tegen de grotere tegenstander werd de verdediging perfect gesloten gehouden door een goede samenwerking. Tessa en Elvie hielden de linies op de hoeken gesloten, het lukte ZAP maar niet om er langs te gaan. Het middenblok had de handen vol, maar ook hier werd geen krimp gegeven. En met Roos op doel de tweede helft was het weer genieten van alle reddingen.
Toch kwam ZAP langzaamaan dichterbij. Dit lag niet aan de verdediging van Lacom, maar meer aan de wisseling van keeper bij ZAP. Het aantal doelpuntrijke pogingen lag vele malen hoger bij Lacom maar er stond de tweede helft een wel erg goede, grote, keeper op doel bij de tegenstander. Lynn vuurde vanaf de hoek meerdere malen kanonskogels af die we lang niet gezien hebben maar helaas niet raak. Met 9-6 op het bord en nog 10 minuten te spelen was het rete-spannend. Marlou onderschepte de bal en ging alleen op de keeper af. Publiek uit z’n dak, de keeper was kansloos, maar de paal bracht redding aan deze vuurpijl.
Het werd 9-7, 9-8 en 9-9. Het zal toch niet gebeuren dat …… Met nog twee minuten op de klok was het nog steeds niet zeker wat de einduitslag zou worden. Alle zeilen moesten, en werden ook bijgezet. Het tempo bleef onverminderd hoog, wat een superaantrekkelijke wedstrijd opleverde. Sasja en Nikki gaven alles in de verdediging en zorgden voor misschien wel een te hoog tempo in de aanval. Duuk scoorde de 10-9 en nu was het zaak alles dicht te houden. ZAP had nog 20 seconden voor de laatste aanval en gaf natuurlijk ook alles. Met de moed der wanhoop ging het balletje rond en werd het gaatje gezocht in de Lacom verdediging. En gevonden, 10 -10.
De wedstrijd duurde 5 seconden te lang voor een overwinning, maar precies lang genoeg voor een heerlijke pot handbal waarin collectief gestreden met 100% inzet met als resultaat een schitterend gelijkspel tegen een grotere, fysiekere tegenstander. Een lekkere pot handbal om van het genieten voor de liefhebber.
Top weer meiden en Duuk, op naar de volgende topwedstrijd!