Gelijk opgaande strijd beloond met de eerste overwinning voor D-jeugd 2!

Lacom’91 D-jeugd 2 – DSS D-jeugd 2

De omstandigheden waren dit keer duidelijk anders dan de vorige ontmoeting tussen beide ploegen. Dat was een ware clash geweest tussen de 2 topteams in de voorjaarscompetitie van de E-jeugd afgelopen seizoen. In de laatste wedstrijd was het een nagelbijtende spannende climax geweest waarbij het, werkelijk waar, tot voorbij de laatste seconde officiele speeltijd de uitkomst onzeker bleef. Uiteindelijk waren het de Lacom toptalenten geweest die als eerste en enige ploeg in die competitie een overwinning scoorde bij een uit-wedstrijd in Heemskerk, en daarmee DSS van een volgende kampioenschap afhield.

Vandaag stonden de 2 topteams weer tegenover elkaar in nagenoeg de dezelfde samenstellingen maar in een andere, nieuwe, D-jeugd competitie. Beide ploegen hadden nog geen overwinning op zak. Ingedeeld in een poule met enkel 2e jaars D-teams is dit ook niet zo raar. Qua handbal prima mee kunnen doen, fysiek is het allemaal een tandje zwaarder, zeker in de tweede helft.

Maar vandaag beloofde dus een interessante strijd te worden. En dat werd het ook.

Het weer hielp niet helemaal mee, en waar de vorige keer het publiek nog rijen dik langs het veld stond, was het nu slechts een handjevol met een paraplu in de hand.

De wedstrijd werd geopend met de midden-uit van Lacom. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij het niet mee viel om te scoren voor beide teams. Fysiek en handbal technisch gelijk aan elkaar. En beide teams zijn duidelijk goed ingespeeld met vaste patronen. Vandaag viel Loeki bij ons in, Roos heeft een vervelende blessure aan haar enkels. Loeki deed het weer als vanouds prima, op doel en tweede helft op de rechterhoek, alsof ze al jaren niet anders doet.

De score liep maar langzaam omhoog op het scorebord. Na de eerste 10 minuten waren het Duuk en Ben die de stand op 2-2 zette. Ben, nieuw bij de toptalenten, bewijst vanaf de eerste wedstrijd zijn waarde. Op doel, met onwaarschijnlijke goede reddingen, en in het veld vooral in de verdediging. En nu dus heerlijk vanaf de hoek de bal onhoudbaar achter de keeper poeieren.

Niet veel later bracht Lynn de stand terug op 3-3 met een supermooie actie vanaf de opbouw en was het Marlou die de toptalenten voor het eerst op voorsprong bracht. Marlou heeft het, in vergelijking met vorig seizoen, niet de makkelijkste start maar doet rete-veel haar best, en werkt als een paard in het teambelang. Zonder morren hard werken. Dat kun je eigenlijk van iedereen zeggen.

Op slag van rust wist DSS er toch nog 5-4 van te maken, maar dat was slechts een detail wie er met de thee op voorsprong stond.

Na rust was het DSS die de leiding in de wedstrijd overnam en langzaamaan toch wat wegliep qua stand. Of het nu door de regen kwam of wat anders, de wil om de bal te hebben leek wat verdwenen bij de Lacom-toppers. Het werd 7-5 en even later 9-6 in het voordeel van DSS. De toptalenten speelden de bal wel rond maar konden maar niet het gaatje te vinden voor een lekker schot. Ook de gladde bal hielp niet mee voor het, normaal zo, snelle aanvalsspel. Nikki speelde verdedigend solide maar waar ze de vorige wedstrijd nog 5x het net wist te vinden lukte dat nu helemaal niet.

Uiteindelijk was het Duuk die Lacom weer op het spoor zette. Vanaf de midden-opbouw ramde hij de bal erin en zette de score op 9-7. Het was genoeg geweest en nu keerde langzaamaan het geloof terug bij de Lacom-toppers. Sasja veroverde 2x in korte tijd de bal op eigen cirkel en 2x beloonde ze zichzelf en het team met een magnifieke goal; 9-9.

De wedstrijd kantelde en het momentum lag bij Lacom. Julia, de vuurvreter, stookte het vuurtje nog even op en zorgde ervoor dat de toptalenten ervoor gingen.

Met nog 3 minuten op de klok was het Duuk die de Lacom voor de tweede maal deze wedstrijd op voorsprong zette. Nu volhouden. Met hand en tand werd er verdedigd en bij bal verovering gepoogd een tempootje te vertragen. Het bleef spannend, vooral ook omdat de prima fluitende scheidsrechter, maar niet af floot. Toen, ruim na de reguliere speeltijd, klonk gelukkig het laatste verlossende fluitsignaal.

Een lekkere, bevochten, overwinning! Klasse gedaan!