E2 Toptalenten gaan weer lekker!

Lacom toptalenten hadden lekker genoten van de Krokusvakantie. Nu het binnen seizoen het einde naderde en de vorige wedstrijd het kampioenschap veilig was gesteld stond de spanning er duidelijk niet meer op. Een paar toppers hadden in de vakantie nog een hoogtestage gepakt in Oostenrijk om de beenspieren aan te sterken. Weer anderen hadden hun relaxmoment gepakt in de vakantie. Het was dus zaak voor de coaches om de boel weer enigszins scherp te krijgen voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag.
Hugo Girls thuis stond op het programma. De vorige uitslagen lieten een duidelijk verschil zien op papier maar in de praktijk is het toch niet altijd even makkelijk tegen de buren uit Heerhugowaard. Daar komt bij dat iedere tegenstander natuurlijk extra gemotiveerd is tegen de kampioen. We waren dus gewaarschuwd.
Hugo Girls mocht beginnen en deed dat voortvarend. Uit de eerste aanval werd gelijk gescoord. Nu waren de toptalenten wel vaker met een achterstand begonnen dus van schrik was geen sprake. Vakkundig werd de eerste aanval van Lacom ingeleid. Roos rondde op de linkerhoek schitterend af. Op de laatste training was al duidelijk geworden dat Roos aan schotkracht had gewonnen. Vandaag op de linkerhoek en op doel een topwedstrijd gespeeld. Lekker hoor!
Niet lang daarna prikte Nikki de 2-1 erin en wist Hugo Girls weer gelijk te scoren. De 3-2 kwam weer van de hand van Nikki die zichzelf prachtig vrij zette met een onnavolgbare schijnbeweging.
De eerste vijf minuten en de spanning was van de wedstrijd. De Lacom-trein begon weer te lopen en dan vooral in de aanval. Elke aanval eindigde met een schot op, of net naast doel. De keeper van Hugo Girls had het erg druk. Marlou werd slim vrij gespeeld op de cirkel en beloonde zichzelf. Marlou deed het weer sterk op de cirkel. Regelmatig kwam Hugo Girls handen en voeten te kort en moest er aan de noodrem getrokken worden om Marlou tot stoppen te brengen.
Langzaamaan werd de voorsprong van Lacom vakkundig uitgebreid. Toch bleef Hugo Girls op het vinkentouw. Aanvallend waren de Lacom toppers weer als vanouds lekker bezig, verdedigend kon het allemaal wat scherper en was het af en toe te lief. Maar ja, zo lang je veel scoort kun je ook wat weggeven.
Met de rust was het 9-4. Na de korte pauze was het weer van hetzelfde laken en pak. Lacom dicteerde het tempo, Hugo Girls volgde. De verplichte keeperswissel doet Lacom altijd weinig pijn zo nu ook. Lynn had het op doel uitstekend gedaan en ook in het veld draait het lekker. Het wordt tijd om ook eens voor eigen kans te gaan als het kan. Op de training gaat dat prima, het zit er dus in. Vandaag liet Lynn het dan ook in de wedstrijd zien. Met goed doorgaan werd op een prachtige manier de 14-7 op het bord gezet.
Duuk had ondertussen zich ondertussen ook laten zien. Met een paar droge afstandsknallen had ie de keeper kansloos gelaten. Verdedigend altijd sterk in de opbouw. Zo ook Sasja. Een weekje hoogtestage had haar duidelijk goed gedaan. Met haar moeilijk verdedigbare strekworp vlogen de ballen weer als vanouds de hoeken in.
Hugo Girls kon de score dan niet meer bij houden, toch hadden ze wel de primeur van het meest gescoorde doelpunten tegen de Lacom toppers. Dit kwam niet door onze keepers maar door de muur van verdediging die toch zo nu en dan wat ruimte liet. Mooi punt om de komende tijd mee aan de slag te gaan.
Elvie had het zwaar tegen de fysiek grotere tegenstander. Maar met een onverzettelijke mentaliteit is zij het wel die altijd door blijft gaan. De tweede helft een blessure aan de hand opgelopen, toch gewoon doorgaan. Vooral op de hoek verdedigend sterk werk vandaag.
Tessa zorgde vandaag voor de laatste score van Lacom. Ze was erop gebrand om te scoren vandaag want ze is maandag jarig. Ook Tessa had het niet makkelijk in de aanval op de hoek met een fysiek grotere tegenstander voor zich. Met nog minder dan een minuut te spelen ging ze er voor. Gewisseld van plek met Marlou kwam ze vrij op de cirkel. Direct slim aangespeeld door Sasja rondde ze onhoudbaar af in de linkerhoek. Schitterend!
Met een eindstand van 21-11 hadden de toptalenten weer een prima prestatie geleverd. Nog twee wedstrijd te gaan binnen tegen de nummer drie en vier, wordt het vast nog even genieten voor de liefhebber voor we naar buiten gaan. Met nieuwe tegenstanders zijn de coaches erg benieuwd hoe dat zal gaan.