E-jeugd 1 back in business!

De toptalenten hadden deze week heerlijk getraind. Fanatiek, gretig en gemotiveerd, de juiste woorden die het team uitstraalden. En vandaag wilden ze dat maar al te graag laten zien in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Kleine Sluis was de tegenstander en helaas voor hen hadden de Lacom toppers er echt veel zin in om een mooie show te laten zien. Iedereen was fit, er waren geen invallers, 100% team toptalenten.

Kleine Sluis was de vorige keer nog een lastige tegenstander geweest. Met name verdedigend sterk, wat een nipte 10-11 overwinning voor Lacom opleverde. Vanaf het eerste doelpunt zou het deze keer anders zijn. Na het eerste fluitsignaal was het nog even kort aftasten, maar toen de Lacom trein op stoom begon te komen was er geen houden meer aan. Kleine Sluis werd volledig overklast door het snelle spel van Lacom. Met geen invallers in het team kun je zien dat de toptalenten een echt geoliede machine aan het worden is. Iedereen kent zijn taak en weet waar hij moet staan om te helpen of in te starten. Het was voor de coach weer heerlijk om naar te kijken. Daarbij kwam ook dat de doelpunten als warme broodjes over de toonbank gingen. Binnen 10 minuten stond er al een 8-0 voorsprong op het bord. En dat ging gepaard met echt mooie, slimme combinaties en geweldig zelf doorgaan. Sasja opende het bal en sloeg vervolgens nog 2x toe. Duuk pegelde vanaf de hoek lekker de ballen in het net. En ook Roos startte mooi in vanaf de hoek om in de korte hoek af te ronden. Marlou liet zien dat ze een constant gevaar is op de cirkel en benutte 2x een prachtige combinatie met Sasja.

Maar liefst acht doelpunten op rij, toen pas kon Kleine Sluis de eerste score noteren. Een strakke, gesloten verdediging en Lynn op doel die superscherp stond te keepen. Pas na een stand van 12-1 werd de verdediging wat minder oplettend en kon Kleine Sluis 3x achter elkaar scoren. Maar ja, het ging ook zo makkelijk.

In de rust werd er afgesproken lekker zo door te gaan. Het was tenslotte genieten geblazen voor iedereen, zowel op het veld als erbuiten.

De eerste score na rust was echter van Kleine Sluis. Maar niemand van Lacom die zich daar zorgen over maakte. Ondertussen waren de tribunes in de Lacom-Arena goed volgestroomd. Die konden zien dat Nikki ook volledig hersteld is van de griep die haar de laatste paar weken parten speelde. Een constante dreiging van rechts en doorgaan tot het gaatje leverde een aantal prachtige acties en doelpunten op. Gaten hiervoor werden getrokken door Julia die super in het teambelang speelt. Ook gaan voor haar eigen kansen al leverde die helaas geen doelpunten op vandaag. Verdedigend ook sterk.

De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. De score werd vakkundig uitgebouwd en achterin werd het keurig dichtgehouden. Met Roos op doel leek het vandaag of Kleine Sluis steeds tegen een muur aangooide.

De toptalenten lijken volledig hersteld van de kleine ‘dip’ waar ze in zaten. Zo makkelijk werd er vandaag gespeeld. En met zo veel plezier. Met maar liefst een eindstand van 22-8 werd het publiek bedankt voor hun aanwezigheid dit zaalseizoen. Maar gelukkig voor de liefhebbers spelen de toptalenten straks nog 7 wedstrijden buiten!

En reken maar dat er dan nog heel veel mooie dingen gaan gebeuren!