dsc_5793

De Paaszaterdag is traditiegetrouw de dag van het Schoolhandbal. Voor alweer de 27e keer werd het toernooi gehouden in Sporthal Geestmerambacht, georganiseerd door handbalvereniging Lacom’91.

Het was een schitterende dag waarbij spelplezier en sportieve strijd hand in hand gingen. Alle tien de basisscholen hadden deelnemende teams, de winnaars van de diverse poules zijn dus ook echt kampioen van de basisscholen Langedijk.

Na eerst een training gingen de groepen 3-4 wedstrijden spelen. De winnaar hiervan was de Duizend Eilanden school. Maar vooral het enthousiasme van alle deelnemende kinderen maakte het tot een ontzettend leuke ochtend.

De groep 5-6 speelden ook nog op een klein veld. Deze groepen hadden de woensdag voor het toernooi een training gehad op de buitenvelden van Lacom’91. De winnaar in de poule van groep 5-6 werd – na een uiterst spannende finale – de Duizend Eilanden school. Er was ook nog een poule voor alleen groep 6. Dit was een spannende strijd tussen de Sint Maartenschool en het Baken. Uiteindelijk werd hier de Sint Maartenschool de winnaar.

Vervolgens werd er verder gespeeld op groot veld bij de groepen 7-8. Er waren drie poules, jongens, meiden en gemengd. Alle poules stonden garant voor veel spektakel en prachtige goals.

Bij de meiden werd de winnaar beslist op de doelsaldo: Het Baken
Ook bij de poule van de jongens werd het Baken de winnaar.
In de gemengde poule waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het leverde mooie wedstrijden op. Met uiteindelijk dezelfde winnaar als vorig jaar in deze poule: de Phoenix.

Alle winnaars van de groepen 7-8 hebben zich geplaatst voor de regiofinales. Deze worden gehouden op woensdag 6 juni bij handbalvereniging Con Zelo.

Foto’s van de dag zijn te vinden op onze Facebookpagina